,

UPDATE: 0% BTW aanschaf mondmaskers t/m 30-6-2021

Melissant, 31 maart 2021

Het nultarief zal toegepast worden op mondkapjes die consumenten gebruiken, alsook op medische mondkapjes, ongeacht aan wie deze worden verkocht. WALO volgt de ontwikkelingen op de voet, en zal u middels deze nieuwsberichten up-to-date houden.

0% BTW op mondmaskers

verlengd tot 30-6-2021

Tijdens de persconferentie van 6 mei jl. heeft het kabinet aangekondigd dat het dragen van (niet-medische) mondkapjes in onder andere het openbaar vervoer (OV) verplicht zal zijn per 1 juni 2020.

Het kabinet heeft besloten, met ingang van 25 mei 2020 tot 1 september 2020, het nultarief toe te zullen passen op de binnenlandse verkoop van mondkapjes. Er zal bij de aanschaf van mondkapjes in de komende maanden geen btw meer in rekening worden gebracht. De bedoeling van deze maatregel is om voor consumenten de mondkapjes goedkoper te maken. Toepassing van het nultarief betekent overigens dat de verkoper zijn recht op aftrek van voorbelasting behoudt. De nadere invulling van het nultarief op mondkapjes wordt op dit moment verder uitgewerkt in regelgeving.

 

0% BTW aanschaf mondmaskers

 

 

 

 

Terug naar overzicht