,

De beste handreinigers voor op de werkplaats

Bent u op zoek naar een professionele handreiniger voor op de werkplaats? Dan vindt u een uitleg over de vier stappen van handreiniging en de producten die hierbij horen. Deze producten zijn geschikt voor diverse sectoren, waaronder automotive, logistiek, productie en industrie. Veel van deze producten worden tevens in de zorgsector gebruikt. 

Uit welke stappen bestaat handreiniging? 

De handen met zeep wassen is niet genoeg. Om de handen hygiënisch, schoon en gehydrateerd te houden, is er een heel reinigingsproces nodig. Dit proces neemt gelukkig niet veel tijd in beslag en wordt in korte tijd routine onder uw werknemers. Zeker wanneer u hen uitlegt waarom dit belangrijk is en hoe het werkt. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees dan de vier stappen hieronder. 

4 stappen van hand hygiëne

1. Beschermen 

Het reinigen van de handen start altijd met de juiste bescherming. Wanneer u veel met bijtende, vette of chemische middelen werkt, kunnen uw handen namelijk niet zonder goede bescherming. Ook is het beschermen van de handen nodig om de overige stappen van handreiniging effectief te maken. handen beschermen Stokoderm

Het beschermen van de handen voorkomt dat de huid geïrriteerd of verontreinigd raakt. U bereikt dit door uw handen in te smeren met hydraterende handcrème. Via de button hieronder vindt u een crème die over alle benodigde keurmerken beschikt en daardoor zeer geschikt is als handreiniger op de werkplaats. 

2. Reinigen 

Het reinigen van de handen is een doorlopende klus en gebeurt vaak meerdere malen per dag. Dit is nodig omdat via de handen vuil, bacteriën en virussen kunnen worden verspreid. Door de handen goed te reinigen, voorkomt u dit.  handen reinigen Kresto

Om de handen goed te reinigen, heeft u een gecertificeerde handreiniger nodig. Deze reinigt niet alleen de huid, maar zorgt ook dat deze goed bevochtigd blijft. Dit voorkomt uitdroging, kloven en andere problemen. Benieuwd welke handreiniger geschikt is? Bekijk dan ons productoverzicht via de button hieronder. 

3. Desinfecteren 

De meeste fouten worden door bedrijven gemaakt bij het desinfecteren van de handen. Dat komt omdat hier de verkeerde spullen voor worden gebruikt. Zo maken veel bedrijven gebruik van desinfectiezuilen met daarin desinfectiemiddel dat de huid uitdroogt en beschadigt. Het resultaat is dat uw werknemers kapotte handen krijgen van het vele desinfecteren. handen desinfecteren InstantFOAM
 
Om dat te voorkomen kunt u gebruik maken van een professioneel handdesinfectiemiddel dat de huid niet alleen desinfecteert, maar ook verzorgd en hydrateert. U hoeft zich daardoor geen zorgen meer te maken om een beschadigde huid. Benieuwd naar dit handdesinfectiemiddel? Bekijk dan het productoverzicht van handreinigers via de button hieronder. 

4. Verzorgen 

De laatste stap in handreiniging is het verzorgen van de handen. Dit is nodig omdat de huid op de handen delicaat is en de hele dag te maken krijgt met industriële middelen, vetten, vuil, vocht en diverse reinigingsmiddelen. Door de handen na het werk te verzorgen, voorkomt u dat deze huidschade oplopen. 
 handen verzorgen Stokolan
Een goede manier om de handen te verzorgen is door een hydraterende en verzachtende handcrème te gebruiken die speciaal geschikt is voor op de werkplaats. Zo verlaten uw werknemers aan het einde van de dag hun werkplaats met schone en goed verzorgde handen. Benieuwd naar de beste handreiniger voor huidverzorging? Bekijk ons productoverzicht via de button hieronder.