,

Tapijtreiniger machine kopen? De 4 beste keuzes

Bent u op zoek naar de beste tapijtreiniger machine voor uw vloer? WALO levert hoogwaardige tapijtreinigingsmachines van het merk Tennant. Onze machines zijn voorzien van ReadySpace-technologie, waardoor u binnen enkele minuten een schoon, fris én droog tapijt heeft. Hierdoor kunt u de ruimte vrijwel meteen na het schoonmaken betreden - efficiënt, snel en eenvoudig.

Wat is een tapijtreiniger machine?

Een tapijtreiniger machine, ook wel een waszuiger genoemd, is een industrieel apparaat waarmee je diverse soorten tapijt kunt reinigen. Dat doet de machine met een mengsel van water en reinigingsmiddel. Een tapijtreiniger is voor veel bedrijven een onmisbaar onderdeel van hun hygiëne- en reinigingsplan.

Hoe werkt een tapijtreiniger machine?

De tapijtreinigingsmachine sproeit een sterk schuimend sopmengsel uit over de vloer en zuigt dit vervolgens weer op. Hierdoor worden het vocht en het vuil gelijktijdig verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een zogenaamde sponsborstel die in het apparaat geïntegreerd is.

tapijtreiniger werking

Het voordeel van deze reinigingsmethode is dat het sop dankzij het schuimende effect niet teveel vocht verspreid. Hierdoor is de vloer na reiniging vrijwel meteen droog en bewandelbaar. Dit is vooral belangrijk op plekken waar constant beweging plaatsvindt door personeel of bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan de lobby of de wandelgangen van een hotel.

Voor wie is een tapijtreiniger machine bedoeld?

Tapijtreinigers worden gebruikt door alle bedrijven en organisaties die op de werkvloer te maken hebben met tapijtvloeren. Zo zijn er veel kantoren waarop laagpolig tapijt gebruikt wordt op de personeelsvloer, in vergaderruimtes, in de ontvangsthal of in de wandelpaden. Maar ook in veel showrooms en winkels is vloerbedekking de norm omdat dit een warme en prettige uitstraling heeft.

Een andere industrie waarin tapijtreinigers onmisbaar zijn, is de al eerder genoemde hotelsector. Hotels staan immers bekend om hun gebruik van tapijt, waar ze een huiselijk gevoel mee creëren. Dankzij de tapijtreiniger machines van WALO, weten zij deze vloeroppervlaktes moeiteloos te reinigen. Dit is niet alleen in de hotelkamers zelf belangrijk, maar vooral ook in de gangen en de lobby van het hotel. Daar lopen immers de hele dag mensen rond.

Waar moet u op letten als u een tapijtreiniger koopt?

Lees hieronder waar u op moet letten bij de aanschaf van een tapijtreiniger.

Tennant 1610

1. Bereken de juiste capaciteit

Wanneer u een tapijtreiniger wilt kopen, moet u erop letten dat u de capaciteit kiest die past bij uw vloer. Het heeft immers geen zin om een kleine tapijtreinigingsmachine te kopen wanneer u over een reusachtige beursvloer beschikt die gereinigd moet worden. Wij raden u daarom aan om goed te controleren of de door u gewenste tapijtreiniger de juiste capaciteit heeft om aan uw reinigingsvraagstuk te voldoen.

Bij WALO beschikken we over een assortiment met vier tapijtreiniger machines die elk een andere omvang hebben en daardoor geschikt zijn voor een andere reinigingsoplossing. Zo hebben we een machine die geschikt is voor klaslokalen en hotelkamers, maar ook eentje voor vergaderzalen voor lobby’s, eentje voor ziekenhuizen en scholen en eentje voor beursvloeren, conferentiecentra en professionele schoonmaakbedrijven. Kortom: in ons assortiment vindt u altijd een reinigingsmachine die bij u past.

2. Kies de juiste kwaliteit

Bij WALO verkopen we tapijtreinigers van het merk Tennant. Dit merk wordt in de industrie ook wel de ‘Mercedes onder de reinigingsmachines’ genoemd en dat is niet voor niets. Tapijtreinigers van Tennant beschikken namelijk over een exclusieve reinigingstechnologie die de productiviteit van uw schoonmakers verhoogt en tegelijkertijd garant staat voor een goede hygiëne. Het schrobben van uw vloer wordt dankzij Tennant een snelle, efficiënte en duurzame klus.

tennant r3

Wat is de beste tapijtreinigingsmachine voor uw vloer?

WALO heeft meerdere tapijtreinigingsmachines in het assortiment. De machines hebben uiteenlopende specificaties en zijn geschikt voor verschillende ruimtes en oppervlakken. Tapijtreinigers worden vooral ingezet om laagpolige vloerbedekking te ontdoen van fijne vuildeeltjes die daarin vastgelopen zijn.

In professionele terminologie noemen we de tapijtreiniger machine ook wel een tapijt-sproeiextractiemachine. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod, inclusief de toepassing ervan:

1. Tennant 1210 & 1215: tapijtreinigingsmachine voor kleine ruimtes zoals klaslokalen en hotelkamers

De Tennant 1210 en 1225 hebben het formaat van een stofzuiger en beschikken over krachtige zuigmotoren voor een snelle tapijtdroging- en reiniging. Vanwege het compacte formaat, zijn deze tapijtreinigers ideaal voor krappe ruimtes.

tennant 1210 en 1250

2. Tennant R3: tapijtreiniger machine voor veelbezochte ruimtes zoals ontvangsthallen, lobby's en vergaderzalen

De Tennant R3 heeft vele voordelen, maar de belangrijkste is dat de vloerbedekking na reiniging vrijwel meteen droog is: in 30 minuten. Dit is ideaal wanneer u ruimtes reinigt die drukbezocht worden. De machine is zeer wendbaar en beweegt eenvoudig om objecten heen, zoals tafels en stoelen.

3. Tennant E5: voor het zwaardere reinigingswerk in hotels, ziekenhuizen en op scholen

 Wilt u een superieure reinigingsprestatie? Dan is de Tennant E5 een uitstekende keus. Met een eenvoudig uitneembare watertank en een flexibele bediening, is de Tennant E5 ideaal voor het zwaardere werk.

tennant r3 en e5

4. Tennant 1610: tapijtreiniger voor beursgebouwen, conferentiecentra en schoonmaakbedrijven

 De Tennant 1610 is de absolute topper onder de tapijtreinigingsmachines. Deze robuuste tapijtreiniger is supersnel, geruisloos en wendbaar. De capaciteit van deze Tennant is enorm en stelt de gebruiker in staat om in één keer grote ruimtes te reinigen zonder tussentijds de watertank te hoeven legen en vullen.

tennant 1610

Twijfelt u welke tapijtreiniger machine bij u past? Vraag WALO om advies

Voor een professionele tapijtreiniger machine moet u bij WALO zijn. Wij zijn al tientallen jaren hét reinigingsadviescentrum van Nederland en leveren de beste machines voor tapijtreiniging.

Wij helpen u van A tot Z met uw reinigingsprobleem. Van het kiezen van de juiste machine tot het opstellen van een reinigingsplan en van training en advies tot volwaardige onderhouds- en servicepakketten. Dat doen wij met oog voor duurzaamheid en een schoon milieu. Als Authorised Tennant Partner staan wij bovendien garant voor de allerbeste kwaliteit die de markt te bieden heeft.

Vul voor vrijblijvend advies het onderstaande contactformulier in.

 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}