,

Een tweede golf corona besmettingen is realiteit geworden, en nu?

Update: Melissant, 9 oktober 2020

De aanpak en gestelde maatregelen vanuit de overheid welke zijn ingezet om het Coronavirus te bestrijden ging juist zo goed. Het is u ook niet ontgaan dat er een neerwaartse spiraal zichtbaar is. Extra voorzichtigheid en passende maatregelen nemen zijn hierbij essentieel. Ook u mag in deze tijd blijven rekenen op WALO. 

Kwaliteit, betrouwbaarheid en leveringszekerheid zijn de 3 pijlers. 

Kwaliteit: met ons uitgebreide assortiment beschermingsmiddelen tegen het Coronavirus bieden wij alleen dié producten aan welke voorzien zijn van de benodigde toelatingsnummers en /of certificaten. Deze kunt u uiteraard bij ons opvragen. 

Betrouwbaarheid: uw zorg voor de veiligheid van uw medewerkers en klanten, is ook onze zorg! En daarom mag u rekenen op een totale ontzorging door WALO. 

Leveringszekerheid: wij garanderen u een doorlopende goederenstroom welke is afgestemd op uw behoefte. Hoe dit in zijn werk gaat vertellen wij u graag in een persoonlijk gesprek en zoeken daarbij de vorm die het beste bij u past. Al jaren ontzorgen wij naast het bedrijfsleven ook ziekenhuizen, zorginstellingen in Nederland én daarbuiten om hen te voorzien in bovenstaande behoeften. 

Wilt u advies of een proefmonster ontvangen van een product waar uw voorkeur naar uitgaat? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat een bericht achter via onze website. www.walo.nl/contact

COVID-19 Hulplijn

WALO krijgt steeds meer vragen van bedrijven en haar medewerkers om hun organisatie in te richten naar het nieuwe "normaal". Daarom heeft WALO een hulplijn ingericht om al uw vragen te beantwoorden. Stel direct al uw vragen aan één van onze adviseurs.

GRATIS advies

18 vragen en antwoorden over het Coronaprotocol

  • Is de werkgever verplicht om beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen?
    Een werkgever is verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig én gezond hun werk kunnen doen. Dit houdt in dat de werkgever kenbaar moet maken wat de coronaprocedure is. Tevens dienst de werknemer zich hieraan te houden. 
  • Is de werknemer verplicht gebruik te maken van de aangeboden beschermingsmiddelen?
    Ja, dat is de werknemer verplicht, voor eigen gezondheid en die van de omgeving.
  • Wat is desinfecteren? 
  • Het doden van bacterien en virussen.
  • Welke beschermingsmiddelen zijn er beschikbaar?
  • Desinfectiemiddelen, hulpmaterialen, reinigingsmiddelen en spatschermen. Bekijk al onze COVID-19 producten.
  • Aan handen desinfecteren gaat handen reinigen en drogen vooraf: welke fasen moet ik doorlopen?
  • Hoe bereik ik het gewenste resultaat?
  • Hoe belangrijk is het afdrogen van de handen?
    Handen drogen wordt vaak minder belangrijk gevonden dan het handen wassen zelf. Geheel onterecht. Natte handen kunnen namelijk tot duizend keer meer bacteriën verspreiden dan droge handen. Vochtige handen trekken bacteriën aan en deze worden door die nattigheid heel snel verspreid van de toiletruimte naar andere plaatsen. Handen drogen na het wassen voorkomt de verspreiding van ziektekiemen. Gebruik hiervoor alleen wegwerp papierenhanddoekjes. 
  • Virussen verspreiden zich snel en voornamelijk via de handen. Een goede handhygiëne is cruciaal om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Het wassen van je handen met zeep alleen is niet voldoende, voor een optimale hygiëne dien je ook je handen te drogen. Het risico op een kruisbesmetting wordt hierdoor verminderd. Dit heeft tot gevolg dat medewerkers en bezoekers van uw organisatie een betere bescherming hebben. Handhygiëne is zelfs de belangrijkste methode om binnen de gezondheidszorg virussen tegen te gaan. Handen drogen is dus onlosmakelijk verbonden met het handhygiëne. Dit werd ook duidelijk tijdens de Mexicaanse griep. Een van de manieren om besmet te raken was het contact via handen. Toen is er ook veel aandacht besteed aan het wassen en drogen van de handen, omdat het de verspreiding van ziekteverwekkende micro-organismen aanzienlijk beperkt. 
  • Wat is het verschil tussen zeep en desinfectiemiddel?
    Een zeep is bedoeld om vuil (waaronder mogelijk virussen) los te weken en met het waswater af te voeren. Een desinfectiemiddel is bedoeld om virussen (en andere micro-organismen) ter plekke (bijvoorbeeld op de handen) te doden. Bij een zeep gaat het dus niet om het doden, maar om het verplaatsen van ongewenste micro-organismen, bij desinfectiemiddelen gaat het wel om het doden van die organismen. 
  • Welke andere werkzame stoffen naast ethanol kunnen in een handdesinfectant zitten?
    De belangrijkste zijn ethanol, 1-propanol, 2-propanol of een combinatie van deze stoffen. Daarnaast kan er soms inzitten: chloorhexidinedigluconaat, waterstofperoxide, bifenyl-2-oldidecyldimethylammoniumchloride 
  • Is de werkgever verplicht om de 1,50 meter regeling toe te passen op de werkvloer?
    Ja, ter bescherming tegen verspreiding van het coronavirus voor medewerkers, bezoekers en klanten. 
  • Welke aanvullende preventie maatregelen zijn er toe te passen?
    Ventileren 
  • Waarom ventileren?
    Wetenschappers van de UvA hebben onderzocht hoelang kleine druppeltjes, zogeheten aerosolen, in de lucht blijven hangen. Uit hun onderzoek blijkt dat ventileren het aantal aerosolen vermindert. De onderzoekers stellen dat meer ventileren in het openbaar vervoer en verpleeghuizen de verspreiding van het coronavirus mogelijk vermindert. 
  • Hoe kan ik controleren of er binnen het bedrijf voldoende geventileerd wordt?
    Zet de aanwezige ramen op een tochtstand, open de eventueel aanwezige ventilatieroosters, zet binnendeuren zoveel mogelijk open, mechanische ventilatoren gebruiken.
  • Is de werkgever verplicht om kantoren, kantines, werkplekken frequenter te laten reinigen / desinfecteren?
    Ja, dit word vanuit de overheid dringend aangeraden te doen.
  • Tip: zijn de looppaden binnen uw organisatie niet breed genoeg?
    Maak eenrichtingsverkeer en looproutes! 
  • Hoe ziet het Coronaprotocol voor de werkplek er uit?
    Zo veel mogelijk gebruikmaken van een vaste werkplek/-eiland/-ruimte om verspreiding te beperken. Bureaus naast elkaar iets verder uit elkaar zetten. Of bureaus alleen om en om gebruiken. Plexiglas scherm plaatsen tussen bureaus tegenover elkaar, of halfhoge tussenwandjes. Waar nodig of gewenst 1,5 meter overlegafstand op de vloer markeren met tape. Papieren (wegwerp)bureaulegger, met daarop bijvoorbeeld de belangrijkste tips en richtlijnen om ‘coronaproof’ te kunnen werken. Iedereen een eigen toetsenbord en muis. Maak de (service)balie dieper om voldoende afstand te creëren tussen medewerker en bezoeker. Of een tafel of paaltjes met ketting ervoor plaatsen.  
  • Een Coronaprotocol, hoe stelt u er zelf een op?
    Oké, een coronaprotocol dus. Een aantal organisaties heeft er al een. Maar hoe stelt u er zelf een op? Hier volgen enkele aandachtspunten. Houd het kort en eenvoudig. Een (dubbelzijdig) A4-tje is meestal voldoende. Kies voor concrete praktische oplossingen, passend bij uw situatie. Presenteer die overzichtelijk. Zo dus dat iedereen in de organisatie die direct begrijpt en kan toepassen. Vertaling in pictogrammen, posters en ander beeldmateriaal helpt bij de communicatie naar de medewerkers. Vermeld de datum en houd het document ‘levend’. Want de komende tijd zult u het nog regelmatig moeten aanpassen door versoepeling of juist aanscherping van de leefregels. Stel een ‘coronaverantwoordelijke’ aan. Deze ziet toe op naleving van het protocol. Ook behandelt hij meldingen van medewerkers over onveilige situaties. 
  • Hoe vind ik een betrouwbare partner welke een deskundig advies en kennis wil delen om mijn bedrijf/organisatie/zorginstelling COVID-19 proof te maken?
    Neem contact op en laat u vrijblijvend informeren. Maak gebruik van de COVID-19 hulplijn! Of vraag proefmonsters op van verschillende beschermingsmiddelen. WALO is u graag van dienst. 
  • Wilt u voor uw organisatie ook een COVID-19 stappenplan ontvangen?
    Laat dan uw gegevens achter en WALO neemt contact met u op.

Vragen?

Heeft u vragen over het coronaprotocol? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij de inrichting van uw organisatie.

GRATIS advies

 

 

 

 

Terug naar overzicht