,

Parkeergarage reinigen? Compleet stappenplan

In een parkeergarage is hygiëne enorm belangrijk. Maar hoe kunt u het beste een parkeergarage reinigen? En wat komt er zoal bij dit vloeronderhoud kijken? Op deze pagina geven we u alle informatie die u nodig heeft. 

Waarom een parkeergarage reinigen belangrijk is 

Dagelijks maken honderden auto's gebruik van een parkeergarage. Dat zorgt voor verontreiniging van uw garagevloer. Denk aan bandensporen, vuil en afval dat door mensen wordt achtergelaten. Om de bezoekers van uw parkeergarage op aangename wijze te verwelkomen, is het daarom belangrijk dat de vloer regelmatig wordt gereinigd. 

Tennant M30 parkeergarage

Met een schone parkeergaragevloer laat u niet alleen een goede indruk achter op uw bezoekers, maar zorgt u ook voor een hygiënische omgeving. Hierdoor is de kans groter dat mensen naar uw parkeergarage terugkeren. Dit is zeker van belang wanneer u per bezoekers betaald krijgt voor het gebruik van een parkeerplek. 

Uit onderzoek blijkt tevens dat een schone parkeergarage het veiligheidsgevoel onder de gebruikers vergroot. Bezoekers voelen zich prettiger en veiliger wanneer de garage goed onderhouden is. Hiermee laat u immers zien dat u aandacht besteedt aan de parkeergarage en dat u de beleving van bezoekers serieus neemt.

Zo reinigt u de vloer van uw parkeergarage 

Of u nu over een parkeergarage met een betonnen vloer of een gecoate vloer beschikt: in beide gevallen is er zeer regelmatig professionele reiniging nodig. Omdat de oppervlakte van een parkeergarage vaak vrij groot is, is het verstandig om gebruik te maken van een reinigingsmachine. 

Tennant T20 parkeergarage

De beste keuze voor het reinigen van een parkeergaragevloer is een opzit-schrobzuigmachine. Dit is een professionele kuismachine waarmee u in korte tijd op ergonomische en biologische wijze uw parkeergarage reinigt. Het gebruik van zeep of chemische reinigingsmiddelen is in de meeste gevallen niet nodig. Zeker niet wanneer u een Tennant-reinigingsmachine gebruikt. 

Dat komt omdat Tennant over zogenaamde ec-H2O-technologie beschikt. Dankzij deze technologie kunnen zelfs sterk vervuilde vloeren met enkel water worden gereinigd. Dit is ideaal voor een parkeergarage waar olievlekken, bandensporen en ander vuil in de vloer trekken. 

Welke reinigingsmachine past bij uw parkeergarage? 

Voor het reinigen van de parkeergarage zelf raden wij u aan een opzit-schrobzuigmachine te gebruiken. Voor het reinigen van de gangen en liftruimtes kunt u mogelijk een achterloop-schrobzuigmachine gebruiken. Dankzij een combinatie van beiden reinigt u in zeer korte tijd een grote oppervlakte van uw parkeergarage.

Tennant T16 opzit-schrobzuigmachine: duurzaam en efficiënt 

Een goede keus voor het reinigen van een parkeergarage is de Tennant T16 opzit-schrobzuigmachine. Deze machine is modulair van aard en kan worden uitgebreid met een waterstofzuiger en een waterslang op een haspel. Hiermee kunt u de wanden van uw parkeergarage reinigen. Het is ook mogelijk een extra luxe stoel te installeren. Dit is goed voor de ergonomie van uw facilitaire personeel. 

Tennant T16 parkeergarage

Dankzij de Tennant T16 is het gebruik van zeep of chemische reinigingsmiddelen niet meer nodig. Dankzij de ec-H2O Nanoclean-technologie is het gebruik van water voldoende. Omdat de machine zeer zuinig is, verbruikt die bovendien minder water dan de meeste andere machines. 

Deze machine is verkrijgbaar met verlichting en met disk- of cilindrische uitvoering. Welke keuze u maakt, hangt af van uw vloer en uw eigen voorkeuren. Als u daar vragen over heeft, adviseren we u natuurlijk graag over de mogelijkheden.

Specificaties van de Tennant T16 

De werkbreedte van de machine is 117 cm en de machine werkt op een elektrische accu. De capaciteit van het schoonmaakwater en de vuilwatertank ligt op 190-225 liter. De prestaties per uur liggen op maximaal 8230 vierkante meter. Dit is zeer indrukwekkend voor zo'n compacte machine. 

De Tennant T16 is zowel te koop als te huur. Ook bij calamiteiten kunt u deze middels short-lease bij ons afnemen. 

Advies nodig over het reinigen van uw parkeergarage? 

WALO heeft tientallen jaren ervaring in hygiëne en reiniging. Wij zijn hét adviescentrum van de Benelux en helpen u met duurzame reinigingsoplossingen voor uw parkeergarage. We helpen u graag met het opstellen van een professioneel reinigingsplan voor uw parkeergarage. Ook adviseren we u met plezier over de reinigingsmachine die daar het beste bij aansluit. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}