,

Compacte schrobmachine nodig? Lees ons advies

Een compacte schrobmachine is ideaal om uw vloeren snel en efficiënt te reinigen. Maar welke machine kunt u het beste kiezen? En wat zijn de voordelen van een compacte schrobmachine? U ontdekt de antwoorden op deze pagina. 

Wat is een compacte schrobmachine? 

Onder een compacte schrobmachine verstaan we een reinigingsmachine die klein is in formaat, maar groot in prestaties. Er zijn compacte schrobmachines in diverse varianten. Zo zijn er compacte achterloop-schrobmachines, maar ook compacte opzit-schrobmachines. 

De belangrijkste eigenschap van een compacte schrobmachine is dat deze een kleine draaicirkel heeft, zeer wendbaar is en weinig ruimte in beslag neemt. Tegelijkertijd dient de machine krachtig genoeg te zijn om uw vloeren op snelle en efficiënte wijze te reinigen. 

Tennant T1 ziekenhuis

Wat zijn de voordelen van een compacte reinigingsmachine? 
Een kleine reinigingsmachine heeft diverse voordelen. De belangrijkste oordelen vindt u in het overzicht hieronder.  

 • De machine neemt weinig ruimte in beslag 
 • De machine is zeer wendbaar en flexibel 
 • De machine heeft een kleine draaicirkel 
 • De machine is duurzaam en energiezuinig 
 • De machine werkt zonder chemische reinigingsmiddelen 
 • De machine kan ook in kleinere ruimtes worden gebruikt 
 • De machine is eenvoudig te bedienen dankzij het compacte formaat 
 • De machine is financieel voordelig dankzij geringe omvang 
 • De machine is multi-inzetbaar en daardoor voor elk bedrijf geschikt 

Wanneer u over een dichtbevolkte of drukke bedrijfsruimte beschikt die nu toch graag wilt reinigen, is een compacte schrobmachine de beste oplossing. U voorkomt hiermee dat uw vloeren met de hand moeten worden gereinigd, maar u voorkomt tevens dat een reinigingsmachine steeds in de weg rijdt van de werknemers op uw locatie. 

Voor welke ruimtes is een compacte schrobmachine ideaal? 

U kunt compacte schrobmachines gebruiken in uiteenlopende bedrijfsruimtes en publieke locaties. Enkele voorbeelden daarvan zijn:  

 • Scholen 
 • Supermarkten 
 • Kantoren 
 • Winkels 
 • Bedrijfspanden 
 • Beursvloeren 
 • Autogarages 
 • Ziekenhuizen 
 • Opslagplaatsen 

Tennant T12 ziekenhuis

 Omdat de meeste compacte machines elektrisch zijn en voorzien zijn van speciale ec-H2O-technologie, kiest u voor een zeer duurzaam resultaat. Zo heeft u geen brandstof meer nodig en hoeft u ook geen vervuilende zeep of chemische reinigingsmiddelen te gebruiken. Het gebruik van water is in de meeste gevallen namelijk voldoende. 

Welke compacte schrobmachines zijn er beschikbaar? 
 

Er zijn diverse soorten compacte reinigingsmachines op de markt. Bij WALO verkopen we schrobzuigmachines van het merk Tennant. Dit is het allerbeste schrobmachinemerk van dit moment. U profiteert van Duitse degelijkheid, duurzaamheid en een uitstekende prijskwaliteitverhouding. 

De compacte schrobmachines zijn beschikbaar als achterloop-schrobmachine, maar ook als opzit-schrobmachine. In dat eerste geval loopt u als bestuurder achter de machine en bedient u deze al wandelend. U heeft hierdoor een goed overzicht en kunt eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken komen.  

Voorbeelden van compacte achterloop-schrobmachines zijn:  

 In dat tweede geval – bij de opzit-schrobmachine – zit u op de machine zelf en bestuurt u deze vanuit een zogenaamde cockpit. Deze machines zijn vaak wat groter en zijn daarom ook bedoeld voor grotere oppervlakten. Ook zijn deze machines zeer ergonomisch van aard. Uw facilitair personeel voorkomt daarmee overbelasting van het lichaam.  

Tennant T12 bakkerij

Voorbeelden van compacte opzit-schrobmachines zijn:  

Houd er rekening mee dat opzit-schrobmachines een stuk groter zijn dan achterloop-schrobmachines. Wat voor een opzit-machine als compact wordt gezien, is naar verhouding dus een stuk groter dan wat voor een achterloop-machine als compact wordt gezien. 

Wanneer u twijfelt welke keuze de beste is, raden wij u aan om een achterloop-machine te gebruiken voor kleine en middelgrote ruimtes, en om een opzit-machine te gebruiken voor grote en zeer grote ruimtes.  

U kunt ervoor kiezen deze machines te kopen of te huren. Dat laatste kan voor de lange termijn, maar ook voor shortlease. Wilt u meer weten over de voordelen van huren? Lees dan de 7 voordelen van huren bij WALO. 

Advies nodig over welke machine bij u past? Vraag WALO om hulp 

WALO is al meer dan dertig jaar de nummer 1 specialist in reiniging en hygiëne. Wij helpen logistieke bedrijven, ziekenhuizen, vliegvelden en talloze andere organisaties om hun reinigingsplan te professioneler en zo goed mogelijk in te richten. Dat levert een hygiënisch resultaat op en zorgt niet alleen voor een schone werkruimte, maar ook voor ziektepreventie en de preventie van corona. 

Wilt u meer weten over het opstellen van een professioneel reinigingsplan? Of wilt u advies over de aanschaf of de huur van een compacte schrobmachine? Vraag dan via onderstaand formulier een vrijblijvend adviesgesprek aan. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}