,

Veegmachine kopen? Bekijk ons totale aanbod

Wilt u een veegmachine kopen? Dan is het belangrijk dat u een machine kiest die aansluit bij uw reinigingsplan. Er zijn namelijk veegmachines in verschillende soorten en maten, en die hebben elk weer andere functionaliteiten. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u de beste veegmachine kiest voor uw reinigingsvraagstuk. Dat doen we aan de hand van ons eigen assortiment veegmachines van het merk Tennant.

Bekijk alle veegmachines

Welke veegmachines zijn er op de markt?

Wilt u een veegmachine kopen, dan heeft u keuze uit vier soorten machines: de opzit-veegmachine, de achterloopveegmachine, de veegschrobzuigmachine en de straatveegmachine (ook wel straatveger genoemd). Hieronder leggen wij u in detail uit wat het verschil is tussen deze machines. Zo ontdekt u tevens welk type veegmachine u zelf nodig heeft. Opzit-veegmachines (middelgrote en grote oppervlaktes) Een opzit-veegmachine is, zoals de naam het al zegt, een veegmachine waar de bestuurder op kan zitten. Deze veegmachines beschikken over een zogenaamd bestuurdersplatform, voorzien van een gaspedaal, rempedaal en stuur. Vanuit ergonomisch oogpunt is dit erg belangrijk, want de opzit-veegmachine wordt gebruikt voor het vegen van grote oppervlaktes. In zo’n geval is het voor de bestuurder van de machine wel zo prettig om comfortabel te zitten.

S20 Tennant opzit-veegmachine

Opzit-veegmachines kunnen geleverd worden in Elektrisch (accu) LPG en/of diesel en zijn uitermate geschikt voor het reinigen van zowel harde als zachte oppervlaktes. Opzit-veegmachines worden gebruikt voor diverse ruimtes, waaronder ; gezondheidszorg, farmeutische industrie, transport, opslag en logistiek, AGF-sector, foodindustrie, luchtvracht, bloemen- en plantenkassen, scholen, winkels, showrooms, op- en overslagterreinen, industrieterreinen.

Bekijk onze opzit-veegmachines

Achterloop-veegmachines (kleinere oppervlaktes)

Een achterloop-veegmachine is qua functionaliteit overeenkomstig met de opzit-veegmachine, maar is bedoeld voor ruimtes met een kleinere omvang. Dat zie je ook duidelijk terug in het formaat van de machine. Deze bevat bijvoorbeeld geen bestuurdersplatform waar je op kunt zitten, maar is bedoeld om te besturen terwijl je erachter loopt.

S10 Tennant Veegmachine

De ervaring leert dat de achterloop-veegmachine qua gebruik veel overlap heeft met de opzit-veegmachine. Beide worden bijvoorbeeld ingezet op scholen, in winkels en in magazijnen, tankstations. Vaak komt de keuze voor de ene of andere machine vooral neer op het aantal vierkante meters dat u per uur wenst te reinigen én op de reinigingsfrequentie die u hanteert. Bent u bijvoorbeeld dagelijks in de weer met reinigen, dan is een opzit-veegmachine een betere keus.

Wilt u zeker weten dat u hierin de juiste keuze maakt? Dan kunt u ons altijd bellen, mailen, chatten of whatsappen.

Bekijk onze achterloop-veegmachines

Veeg-schrobzuigmachines (hybride functie)

De veegschrobzuigmachine is een apparaat met een hybride functie. Dankzij het multifunctionele karakter is deze reinigingsmachine populair bij facilitair managers die hun vloeren zowel willen vegen als schrobzuigen. De veegschrobmachine is daardoor een echte industriële reinigingsmachine en wordt gebruikt in de havens, in warehouses, op vliegvelden en in parken of soortgelijke buitenruimtes.

M20 Tennant Veegmachine

Een veegschrobzuigmachine is niet alleen karakteristiek vanwege zijn functionaliteit, maar biedt ook een indrukwekkende veelzijdigheid voor de gebruiker. Onze Tennant-veeg-schrobzuigmachines zijn bijvoorbeeld voorzien van onder andere verlichting, een zijborstel, een hogedrukreiniger, een stofzuiger, een luxe bestuurdersstoel en in sommige gevallen ook een verzwaarde bumper.

Bekijk onze veegschrobzuigmachines

Straatveegmachines (voor grote buitenruimtes)

Voor het zware reinigingswerk in de buitenruimtes - denk aan grote parkeerterreinen, straten, parken, fietspaden en omvangrijke bedrijfsterreinen - is een straatveegmachine uw beste keuze. Dit zijn volwaardige veegwagens die gebruikt worden door onder andere gemeentes en stadsreinigingsbedrijven, maar ook door industriële- corporaties of bedrijven.

WALO beschikt over Tennant-straatveegmachines van de productlijn Green Machines. Dit zijn vrijwel geruisloze, elektrisch aangedreven straatvegers met een laag waterverbruik en uitgebreide voorzieningen, waaronder airco, een achteruitrijcamera met kleurenbeeldscherm, een aanvullende hogedrukreiniger, centrale smering en maar liefst acht uur bedrijfstijd op één batterijlading. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij zogenaamde lithium-ion-technologie, wat zeer zuinig en innovatief is.

Bekijk onze Tennant-veegmachine

Waarom Tennant-veegmachines uw beste (en meest duurzame) keus zijn

Wilt u een veegmachine kopen, dan doet u een serieuze investering in uw reinigingsplan. Wij raden u daarom van harte aan te kiezen voor een machine van het merk Tennant. En dat advies is niet zonder reden. De Tennant-productlijn wordt namelijk beschouwd als een kwaliteitskeuze met een hoog duurzaamheidsgehalte. Dat vertaalt zich onder meer in de volgende voordelen:

  • WALO beschikt over een ruim aanbod energie-neutrale Tennant-veegmachines die elektrisch worden aangedreven (al zijn er desgewenst ook diesels en Lpg’s beschikbaar). 
  • De veegzuigschrobmachines van Tennant zijn voorzien zijn van zuinige en duurzame technologie waarmee u nog jaren voorop loopt in de markt. Een voorbeeld daarvan is de geavanceerde ec-H2O NanoClean-technologie, waardoor machines met een geringe hoeveelheid water (en zonder zeep!) tot een uitstekend reinigingsresultaat kunnen komen. 
  • Onze machines beschikken over zeer stille motoren en zijn daardoor prettig in gebruik voor de bestuurder. Ook leveren ze andere mensen in de omgeving geen overlast op. 

Veegmachine kopen? Kies voor de voordelen van WALO

Wilt u een veegmachine kopen van het merk Tennant? Dan vindt u in WALO de partner die u zoekt. Wij hebben tientallen jaren ervaring als hygiëne- en reinigingsadviescentrum en staan in het gehele aankoopproces voor u klaar. Kiest u voor WALO, dan profiteer u van:

  • Op maat gemaakt advies omtrent uw reinigingsvraagstukken; 
  • Transportservice om uw machine op locatie te leveren;
  • Training en uitleg op locatie, zodat uw werknemers op een verantwoorde manier met de machine leren omgaan;
  • Periodiek onderhoud om de machines optimaal inzetbaar te houden;
  • Dagelijkse technische support van 07:00 uur tot 21:00 uur.

U mag er dankzij uw samenwerking met WALO tevens op vertrouwen dat wij er alles aan doen om ons bedrijf en onze producten zo duurzaam mogelijk te maken. Vindt u dit net zo belangrijk als wij? Dan adviseren wij u graag over milieuvriendelijke manieren om uw vloeren en oppervlaktes te reinigen.

Heeft u op maat gemaakt advies nodig over de veegmachine die het beste past bij uw reinigingsplan? Wij staan vol enthousiasme voor u klaar met kosteloos advies.

Bekijk alle veegmachines