,

Vloerschrobmachine: zo maakt u de juiste keus

Bent u op zoek naar een industriële vloerschrobmachine? Op deze pagina vindt u een keuzehulp voor het kiezen van de juiste reinigingsmachine voor uw vloer. Lees verder op de website. 

Wat is een vloerschrobmachine? 

Een vloerschrobmachine wordt ook wel een schrobzuigmachine, schrobmachine of reinigingsmachine genoemd. Deze machines zijn bedoeld voor industriële doeleinden en worden gebruikt op vliegvelden, in supermarkten, in magazijnen en op diverse soorten bedrijfsterreinen. Denk daarbij aan buitenterreinen, maar ook aan binnenterreinen, zoals opslagplaatsen, loodsen, autogarages en parkeergarages. 

Wat zijn de voordelen van een vloerschrobmachine? 

Dankzij een vloerschrobmachine kunt u duurzaam, snel en efficiënt werken. U kunt uw vloer in korte tijd reinigen met minimale belasting voor het milieu. Dit geldt zeker wanneer u kiest voor een elektrische vloerschrobmachine met ec-h2O-technologie. Hierdoor gebruikt u geen brandstof meer en heeft u ook geen zeep of andere schoonmaakmiddelen nodig. 

Tennant T300 en Tennant T500 duurzaam schoonmaken

  • Ergonomische reiniging dankzij opzit- en achterlooptechnologie 
  • Geen onnodig gebruik meer van chemische reinigingsmiddelen 
  • Geen milieuvervuiling dankzij energie-neutrale, elektrische accumotor 
  • Meer resultaat in minder tijd dankzij automatisering en machinering 

Hoe kiest u de juiste vloerschrobmachine? 

Er zijn diverse vloerschrobmachines beschikbaar op de markt. Sommige zijn bedoeld voor kleinere binnenruimtes, andere voor grote buitenruimtes. De schrobmachine die u kiest, moet passen bij de ruimte die u wilt reinigen. Hieronder vindt u de meest gekozen opties van onze klanten. 

1. Achterloopmachines (voor kleine en middelgrote oppervlakten) 

Wilt u een kleine of middelgrote ruimte reinigen? Dan kunt u het beste kiezen voor een zogenaamde achterloop-schrobzuigmachine. Dit is een machine waar u als bestuurder achter loopt en die u al wandelend bediend. 

Tennant CS5 en Tennant T191

Deze machines zijn zeer eenvoudig en efficiënt te bedienen. Ze hebben een kleine draaicirkel, een groot bereik en zijn energiezuinig. Dankzij de krachtige borstel van de machine, weet u zeker dat al het vuil op uw vloeren en oppervlakten wordt verwijderd. 

Achterloopmachines worden onder andere gebruikt op kantoren, in sportzalen, in supermarkten, op scholen en in ziekenhuizen. 

Bekijk onze achterloop-schrobzuigmachines 

2. Opzitmachines (voor grote en zeer grote oppervlakten) 

Wanneer u grote bedrijfsterreinen of andere oppervlakten dient te reinigen, is een opzit-schrobzuigmachine een goede keus. Deze machines bevatten een cockpit waar u als bestuurder op ergonomische wijze kunt plaatsnemen. 

Tennant T12 en Tennant T17

De besturing van deze machines is zeer eenvoudig en omdat de machines zeer wendbaar zijn, kunt u ook in hoeken en smallere delen van de ruimte reinigen. De opzit-machines staan bekend als zeer krachtig. 

Opzitmachines worden onder andere gebruikt op vliegvelden, in winkelcentra, in parkeergarages en op grote bedrijfsterreinen in de logistiek of de havens. 

Bekijk onze opzit-schrobzuigmachines 

3. Veegmachines (vegen en schrobben ineen) 

Wilt u een opzitmachine waarmee u kunt vegen en schrobben ineen? Dan maakt u een goede keuze. Vooral wanneer u op uw werkplaats veel los vuil hebt op te vegen. Denk daarbij aan zand, stof en vuil. 

Een veegmachine heeft een comfortabele cockpit met een eenvoudige stuurbediening. Een groot voordeel van dit apparaat is de hybride functie. Zo kan die los vuil moeiteloos opvegen en de vloer meteen schrobben en reinigen. Hiermee slaat u twee vliegen in één klap. Meer resultaat in minder tijd is waar u voor kiest.

Tennant M17

Veegmachines worden gebruikt voor buitenruimtes, maar ook voor binnenruimtes. Denk aan logistieke terreinen, parkeergarages, bouwplaatsen en industriële bedrijfsterreinen. 

Bekijk onze veegmachines 

Vloerschrobmachine huren of kopen: wat is slimmer? 

U kunt ervoor kiezen om een vloerschrobmachine te huren, of om deze te kopen. Koop is vooral populair bij bedrijven die de machine dagelijks gebruiken en hier langdurig van willen profiteren.   

Huur wordt vaak toegepast door bedrijven die eenmalig een schrobmachine nodig hebben of deze enige tijd willen testen. Benieuwd wat de voordelen zijn van het huren van een machine? Bekijk dan ook de 7 voordelen van huren bij WALO. 

Bekijk onze huurmachines 

Waarom kiezen voor WALO? 

WALO is al tientallen jaren dé specialist in hygiëne en reiniging. Wij helpen klanten van A tot Z met het optimaliseren van hun reinigingsplan. Dat doen we op het gebied van vloerhygiëne, maar ook op het gebied van ziektepreventie, zorg en hygiëneprotocollen. 

mockup contact

Wilt u samenwerken met WALO, maar ons eerst wat beter leren kennen? Vraag ons dan gerust om een vrijblijvend gesprek. We spreken dan samen met u over uw reinigingsplan en adviseren u over de mogelijkheden. Desgewenst komen we bij u langs voor een audit en inventarisatie en kijken we welke optimalisaties er binnen uw bedrijf nodig zijn. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag via onderstaand formulier een kennismakingsgesprek aan en wie weet spreken we u snel. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}