,

Sportvloer sporthal en gymzaal schoonmaken

Het reinigen van een sportvloer, sporthal of gymzaal is van groot belang voor de hygiëne. Door uw sportruimte goed te onderhouden en te reinigen, voorkomt u het risico op verontreiniging en de verspreiding van ziekten, bacteriën en virussen. Ook zorgt u ervoor dat uw vloer in optimale staat blijft. 

Sportvloeren, sporthallen en gymzalen reinigen 

Sportruimtes worden dagelijks gebruikt, vaak ook in het weekend. En of het nu om sporters, fitnessers, voetballers, badmintonners of kinderen gaat: de verspreiding van vuil en bacteriën ligt in elke sporthal op de loer. Omdat mensen veel bewegen, zweten en contactsporten beoefenen, is een goede hygiëne in uw sportruimte onmisbaar. 

sporthal

Waarom hygiëne in de sporthal belangrijk is 

Door uw sportruimte goed te onderhouden, voorkomt u diverse problemen. Dat geldt vooral voor de vloer van uw sportruimte. Sportruimtes beschikken doorgaans over gladde en eenvoudig te reinigen vloeren. Het kost u dus niet veel tijd deze te reinigen, en het schoonmaken hiervan is relatief eenvoudig. De belangrijkste voordelen van het reinigen van uw sportruimte zijn als volgt: 

  • Door uw vloer dagelijks te reinigen, gaat deze langer mee en blijft deze langer mooi.
  • Door uw vloer dagelijks te reinigen, voorkomt u dat ziektes zoals corona en griep worden verspreid.
  • Door uw vloer dagelijks te reinigen, voorkomt u dat de gebruikers van uw sporthal klachten ervaren op het gebied van stofallergie of intolerantie.
  • Door uw vloer dagelijks te reinigen, ziet deze er presentabel uit voor bezoekers, gebruikers en toeschouwers.
  • Door uw vloer dagelijks te reinigen, voldoet u aan de regels en richtlijnen voor goede bedrijfshygiëne.

Machinaal reinigen is de beste keuze 

Wilt u uw sportvloeren snel en efficiënt reinigen? En wilt u hier niet teveel geld en tijd aan kwijt zijn? Dan is machinale reiniging uw beste keus. Door gebruik te maken van een duurzame schrobzuigmachine, kunt u uw vloeren in korte tijd zeer efficiënt schoonmaken. Het gebruik van deze machines is bijzonder eenvoudig en de machines zijn ook nog eens zeer ergonomisch voor de leden van uw facilitaire dienst. 

Tennant T291 en T17 sporthal

Afhankelijk van de omvang van uw sportvloer, kunt u kiezen voor een achterloop-schrobzuigmachine of een opzit-schrobzuigmachine. Dat eerste type is geschikt voor kleinere ruimtes, terwijl het tweede type vooral gebruikt wordt in ruimtes van grote omvang. 

Bij WALO heeft u de mogelijkheid om machines te huren of te kopen. U kunt daarbij kiezen voor shortlease, maar ook lease op de lange termijn. Als u de machine koopt, kunnen wij u uiteraard blijven ondersteunen in het onderhoud hiervan. Ons serviceteam staat elke dag voor u klaar. 

Reinigen zonder zeep of chemische middelen? Het kan! 

WALO beschikt over reinigingsmachines met een geavanceerde ec-H2O-technologie. Hierdoor kan uw sportvloer gereinigd worden met enkel water. Zeep en reinigingsmiddelen zijn niet nodig, waardoor u duurzaam werkt en uw vloer minimaal belast. Omdat veel van onze machines op een accu werken, zijn deze volledig energieneutraal. Hiermee behaalt u dus niet alleen uw hygiënedoelen, maar ook uw duurzaamheidsdoelen. 

Tennant T300 en T500 duurzaamheid

Zo houdt u uw sportvloer schoon en duurzaam 

Om de vloer van uw sporthal, sportzaal of gymzaal te allen tijde schoon te houden, kunt u het beste gebruik maken van een professioneel reinigingsplan. U kunt zo'n plan in samenwerking met WALO opstellen. In dit plan vindt u een volledige planning van uw schoonmaakwerkzaamheden. Er staat wanneer welk deel van uw zaal moet worden schoongemaakt, wie daarvoor verantwoordelijk is en welke middelen en materialen u daarvoor nodig hebt. 

Dankzij een reinigingsplan zijn uw schoonmaakwerkzaamheden ondergebracht in een strategisch plan. Hierdoor weet u zeker dat de hygiëne binnen uw bedrijf van de best denkbare kwaliteit is. Voordat u een reinigingsplan opstelt, komt WALO graag bij u langs voor een audit en inventarisatie. We gaan dan met u in gesprek over uw huidige schoonmaakwerkzaamheden en bekijken waar de mogelijkheden liggen tot verbetering. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}