,

Bedrijfsvloer vegen of schrobben: onze tips

Wilt u uw magazijnvloer zo schoon mogelijk houden? Dan is het belangrijk dat u hiervoor de juiste reinigingsmethode gebruikt. Met een schone vloer maakt u een positieve indruk op klanten, bezoekers en zakenpartners. 

Ook voor uw personeel is een schone vloer prettig. Zo vermindert het de kans op ziekteverzuim. Een schone vloer verkleint namelijk het risico op uitglijden, maar ook op de verspreiding van ziekmakende en besmettelijke bacteriën. Tevens blijkt uit onderzoek dat een schone werkomgeving de productiviteit van werknemers verhoogt. Kortom, alleen maar redenen om uw vloer goed schoon te houden. 

De vraag is natuurlijk: hoe kunt u dat het beste doen? Door een veegmachine of een schrobmachine te gebruiken? En welke professionele reinigingsmiddelen heeft u daarvoor nodig? Op deze pagina ontdekt u er alles over. 

Vegen of schrobben? Welke methode past bij uw bedrijfsvloer? 

Veel bedrijven hebben een grote bedrijfsvloer in hun magazijn, hun loods of op hun kantoor. Een veelgemaakte fout is deze vloer nog met de hand wordt gereinigd. Er wordt in zo'n geval vaak een moppenkar of bezem gebruikt. Voor kleine oppervlakken is dit geen probleem, maar voor grotere oppervlakken is dit om meerdere redenen niet aan te raden. 

Met de hand vegen

  • Reinigen met de hand kost veel meer tijd en daardoor meer geld
  • Reinigen met de hand is minder efficiënt dan machinale reiniging
  • Reinigen met de hand is vaak ergonomisch onverantwoord

Kiest u voor machinale reiniging, dan bespaart u tijd, genereert u een schoner resultaat en geeft u minder uit aan personeelskosten. Ook maakt u een duurzame keuze, want u heeft dankzij het gebruik van een reinigingsmachine een zeer beperkte hoeveelheid reinigingsmiddel nodig. Soms volstaat het zelfs om alleen water te gebruiken. 

Wanneer kiest u voor vegen met een veegzuigmachine? 

Een veegmachine is bedoeld voor het opvegen van droge vervuiling en stoffen die niet aan de vloer gehecht zijn. Wordt uw magazijnvloer dus vooral vies door stof, losliggend vuil of andere vormen van vuilte die los op de vloer liggen? Dan is een veegmachine uw beste keuze. Met een professionele veegmachine voorkomt u dat stof of andere vervuiling opwaait tijdens het reinigen. Hierdoor reinigt u een stuk sneller en efficiënter.  

Hoe werkt een veegmachine? 

De werking van zo'n veegmachine is simpel: het grovere vuil wordt opgeveegd in een zogenaamde vuilbak, terwijl het fijne stof wordt opgezogen door de zuigmotor van de machine, ook wel de ventilator genoemd.  

Tennant veegmachine

Tussen de motor en de borstelkamer bevindt zich een filter waar dit stof wordt opgeslagen. Met een zogenaamde filterschudsysteem wordt dit stof vervolgens in de vuilbak gedeponeerd en kan deze vuilbak eenvoudig worden geleegd. 

Wanneer kiest u voor schrobben met een schrobzuigmachine? 

Een schrobmachine is bedoeld voor het reinigen van vet, vlekken en ander aangehecht vuil op uw vloer. Het gaat in dit geval dus niet om losliggende materialen zoals stof en gruis.  

Met een schrobmachine wordt gebruik gemaakt van zogenaamde natte reiniging. Dat wil zeggen dat er water nodig is om het aangehechte vuil los te weken en op te nemen. Soms wordt hier ook een schoonmaakmiddel bij gebruikt, maar een goede en moderne schrobmachine klaart de klus doorgaans met alleen water. Dit is goed voor het milieu en ook nog eens kostenbesparend. 

Een groot voordeel van een schrobzuigmachine is dat deze de vloer nat reinigt, maar tevens droog achterlaat. Dat komt omdat het vocht dat de machine uitscheidt, ook meteen weer door diezelfde machine wordt opgenomen. 

Hoe werkt een schrobmachine? 

De werking van een schrobmachine is simpel: vanuit de schoonwatertank wordt water richting de borstels gestuwd. Terwijl u rondrijdt met de schrobmachine, schrobben deze borstels uw vloer. Het vervuilde water wordt vervolgens meteen weer opgenomen door de zuigmond. 

Tennant schrobmachine

Let er goed op dat u eventueel losliggend vuil op de vloer verwijdert voordat u met uw schrobmachine aan de slag gaat. Dit voorkomt dat de zuigmond verstopt raakt omdat er gruis of stof in terecht komt. Kiest u liever voor extra gemak? Dan is het ook mogelijk om een gecombineerde zuigmachine aan te schaffen. Deze bevat een extra functionaliteit om los vuil op te nemen. 

Opzitmachine of achterloopmachine: welke keuze past bij u? 

Er zijn twee soorten reinigingsmachines op de markt: machines waar u als bestuurder op kunt zitten en machine waar u als bestuurder achter kunt lopen. Over het algemeen zijn opzitmachines bedoeld voor grotere oppervlakken. Deze bieden de bestuurder optimaal comfort en de garantie dat die veilig en efficiënt kan werken. 

Tennant schrob- en veegmachines

Een achterloopmachine is vooral bedoeld voor wat kleinere ruimtes. Deze machines zijn zeer wendbaar, maar vaak niet geschikt voor zeer grote ruimtes. Daarvoor missen ze de ergonomische voordelen van een opzitmachine. 

Vrijblijvende demo boeken? Het kan bij WALO 

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van een schrobmachine of een veegmachine? En bent u benieuwd welke voordelen dit biedt op het gebied van snelheid, duurzaamheid, efficiëntie en kostenbesparing? Dan komt WALO graag vrijblijvend bij u langs voor een demonstratie. We laten u dan zien hoe de machine werkt, welke prestaties deze levert en welke investering er nodig is om een of meerdere van deze machines aan te schaffen. 

Vraag via onderstaand formulier een demo of advies aan.

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}